ΚΑΛΕΜΠΟΥΜΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο από γονείς Μικρασιάτες και έζησε από παιδί στις γειτονιές του προαστείου του Ατσαλένιου.

Σπούδασε ιατρική και εξειδικεύτηκε στην Μαιευτική-Γυναικολογία και από τότε εργάζεται ως γυναικολόγος στο Ηράκλειο.

Ξεκίνησε να ασχολείται διοικητικά στην ομάδα του Ατσαλένιου από τη θέση του προέδρου από το  1982 και ενώ δούλευε ως αγροτικός ιατρός έως το 2018 που αποχώρησε από τα διοικητικά της ομάδας.

Το 2002 η ομάδα ανέβηκε μετά από μπαράζ στην Γ εθνική ,επαγγελματική κατηγορία τότε, και ιδρύθηκε η Π.Α.Ε. Π.Ο.Α. όπου αγωνίστηκε για επτά συνεχή χρόνια με αξιοπρεπή πορεία.

Το σημαντικότερο έργο όμως που άφησε στο προάστειο και την ομάδα του Π.Ο.Α. ήταν η προσπάθεια αλλαγής φιλοσοφίας και νοοτροπίας των ανθρώπων του προαστείου ,αλλά και του αγωνιστικού προσανατολισμού του Π.Ο.Α. δίνοντας μεγάλο βάρος στις υποδομές, υλικοτεχνικές και αγωνιστικές. Το 2004-2005 με την τοποθέτηση πλαστικού χλοοτάπητα στο γήπεδο του Ατσαλένιου ,με την πολύτιμη συμπαράσταση του αείμνηστου Γιώργου Δεικτάκη , έγινε το σημαντικότερο βήμα για την μεγάλη ανάπτυξη των τμημάτων υποδομών της ομάδας (ακαδημίες-Κεραυνός-Ερμής).Με την σημαντικότατη βοήθεια του τότε υπεύθυνου ακαδημιών Σωτήρη Σινάνη για να δημιουργηθεί το αξιοζήλευτο οικοδόμημα του σημερινού Π.Ο.Α. που συνεχίζεται και επεκτείνεται από την νυν  διοίκηση που συνεχίζει με διευρυμένο το όραμα αυτό.